tisdag 30 mars 2010

Tilläggsbudget

Igår behandlade kommunstyrelsens arbetsutskott frågan om tilläggsbudget 2010. De extra medel som finns tillgängliga beror till stor del på det extra statsbidrag som Alliansregeringen beslöt om i höstas. Dessutom finns mer skatteintäkter än tidigare beräknat vilket kan tillskrivas positiva effekter av regeringens framgångsrika jobbpolitik.
Vid fördelning av de tillkommande medlen är det viktigt att se hur de är tänkta att användas. I Allans för Eslövs budgetförslag skrev vi bland annat om hur viktigt det är att stärka IT sidan inom såväl gymnasieskola som grundskola. Vi tryckte även på vikten av att energieffektivisera i Eslöv. Det är därför tillfredsställande att se att vi fått gehör för dessa frågor i förslaget till tilläggsbudget. Elva miljoner kronor satsas på att förstärka IT sidan, varav mer än hälften går till att skapa en modern lärmiljö i skolan. Vi satsar på energisparande åtgärder inom fastighetsförvaltningen. Det finns även en stor satsning för att minska ungdomsarbetslösheten i kommunen, vilket stämmer väl med Alliansens politik.
Vi kommer också att skjuta till medel för att täcka måltidsverksamhetens underskott, vilket är nödvändigt för att kvaliteten inte ska sänkas ytterligare på grund av budgetöverskridanden inom Servicenämnden.
I vår budget har vi även tryckt på vikten av att få fart på planarbetet i Flyinge Gårdstånga. Det finns även medel avsatta för detta ändamål.

Vi ser därmed att flera av Alliansens förslag blir tillgodosedda i denna tilläggsbudget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar