fredag 5 mars 2010

Behövs politiska beslutsfattare?

Frågan om placering av ett boende för ensamkommande barn i Eslöv har debatterats de senaste dagarna. Efter att kommunstyrelsen i februari beslöt att ansvarig nämnd skall teckna avtal om drift av ett boende i den s.k. Ambovillan blev det stopp eftersom Länsstyrelsen beslöt att stoppa boendet på grund av ett överklagande. Nytt beslut om lokalisering måste tas. Kommunstyrelsen kunde, om den fått möjlighet, givit arbetsutskottet uppdrag att fatta beslut om annan lokalisering. Nu tog ordföranden beslutet med motivering att lokaliseringen är en ren verksamhetsfråga. Man kan då fråga sig var gränsen går mellan verksamhetsfrågor och frågor som den valda beslutande församlingen skall besluta om? Vem ska exempelvis besluta om var olika skolverksamheter skall finnas? Är det också en verksamhetsfråga? Behövs då politiska beslutsfattare, eller ska vi i efterhand endast godkänna redan tagna beslut? Vi måste vara rädda om demokratin, även i Eslövs kommun!

2 kommentarer:

  1. Politiska beslut måste väl vara ATT ta emot flyktingbarnen , ATT teckna avtal, ATT skapa ett boende. VAR det är ett verksamhetsbeslut. Annars behövs ju inte tjänstemännen. Bara du och Cecilia och några till i kommunstyrelsen.

    SvaraRadera
  2. Jag delar inte den uppfattningen. Eftersom det inte var tjänstemännen som tog VAR-beslutet så är du kanske ensam om att tycka så.

    SvaraRadera