torsdag 3 april 2014

Parkering i Eslöv

Vid senaste kommunstyrelsemötet var parkeringsfrågan på dagordningen i två olika frågor.
Dels gäller det den så kallade parkeringsnormen, dvs hur många parkeringsplatser en fastighetsägare måste skapa vid nybyggnation, dels gäller det frågan om att avgiftsbelägga parkeringar.
En för hög parkeringsnorm hämmar viljan att bygga nytt. Vi har stor brist på bostäder i Eslöv. Därför är det av högsta vikt att det byggs mer. Det vill de flesta partier i Eslöv utom SD och kanske MP!
Då är det naturligt att vi sänker byggnormen i Eslöv.
När vi då gör det för att byggandet och därmed förtätningen av centrum ska öka, är det av stor vikt att vi skapar nya p-platser. Frågan som man då bör ställa sig är: vem ska betala kostnaden för dessa nya p-platser? Är det skattekollektivet eller är det den som parkerar? Svaret är, enligt mig, den som parkerar. Så tycker inte alla, utan SD med deras "hangarounds" NKE vill att skattebetalarna ska betala parkeringshusbyggen. Även MP yrkade så i nämnden vilket är anmärkningsvärt!
Hur taxekonstruktionen ska utformas och hur centrum ska zonindelas ska den förvaltning som sköter gator och trafik utreda och snabbt komma med förslag på. Här försöker FP ta billiga poänger vilket är onödigt. Låt oss ta den diskussionen när vi har ett konkret förslag att diskutera för det hade vi inte i tisdags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar