torsdag 16 september 2010

Valet närmar sig!

Nu är det inte lång tid kvar till valet. I takt med att söndagen närmar sig blir motståndarnas argumentation mer och mer propagandalik. Nu tar S åt sig äran av Marieholmsbanan. SSU klottrar staden full av propaganda om mötesplats 0413. Idag lovas mer pengar till skolan. Vad kommer i morgon? Jag hoppas och tror att väljarna är kloka nog att inse vad valet står mellan. Vill vi ha en förändring i Eslöv? Rösta då på Alliansen. Vill vi ha en stabil regering med en riksdagsmajoritet bakom sig? Rösta då på Alliansen och inte på SD eller på de rödgröna.

2 kommentarer:

  1. Om propagandalik är en negativ attribut hos en valrörelse - vad är då en valrörelse? Ska man inte i en demokrati propagera för sina egna frågor genom propaganda? Hur ska man nå ut till människor om man inte får framföra sin politik? SSU bygger inte sina Mötesplats-affischer på personer som ni borgare gör, utan på politiken. Två kvadratmeter stora bilder på Björklund, Sabuni, Olofsson, Reinfeldt och Borg är mer snarlikt propaganda taget från 1984. Sen är budskapet "Rädda ungdomsgården" (ungdomsgården som du ju själv tillsammans med SD såg till att stänga ner) aningen sakligare och informativt än "Ordning och reda i ekonomin" eller "Fler jobb åt unga".

    SvaraRadera
  2. Om man bygger sina affischer på politiken så ska den vara sanningsenlig. Det finns inga avvikande förslag från oss idag gällande någon ungdomsgård. Hur informativt ett budskap är beror ju på om det stämmer med verkligheten. På SSU:s affischer fanns osanna påståenden. Då är det att betrakta som osaklig propaganda.

    SvaraRadera